úterý 3. července 2018

List budúcemu JA. Alebo, zbohom roky násťročné

Dnešným dňom som oficiálne vystúpila zo skupiny "násťročných" a obsadila miesto v skupine "dcať". A hoci je toho mnoho predo mnou, v podstate celý život, predsa som nazbierala nejaké skúsenosti ktoré by som predala svojmu budúcemu ja. 

 Ahoj, dovoľ mi, zanechať ti tu pár rád, s ktorými sa ti bude ľahšie žiť. 


V prvom rade si však uvedom to, že je život krásny a aj v časoch kedy je k tebe nespravodlivý, prečo je tomu tak pochopíš neskôr. Takže nech prežívaš akékoľvek zlé obdobie, nedaj sa zlomiť a vydrž to, už čoskoro pochopíš na čo to všetko bolo dobré a prospešné. 
A práve v tomto období sa nauč tešiť z maličkostí, pretože práve tie, ti budú pripadať obrovské, ak budeš zažívať smútok. Možno si to stále neuvedomuješ, ale maličkosti sú práve tie, ktoré ti budú po celý čas spríjemňovať život. Prejdeš si pádmi, ale buď za ne vďačná, pretože len v ťažkých časoch sa ukážu tvoji praví priatelia. A možno sama budeš prekvapená, kto každý dokázal toľké roky nosiť masku priateľstva. No nedaj sa vyviezť z miery len preto, že pár ľudí tvoj život opustí. Takto to vo svete proste funguje, priatelia, lásky, to všetko, sa neustále mení. A hoci sa snaž dávať ľuďom len to najlepšie zo seba, odovzdať im len dobro, lásku a pocit že si tu vždy pre nich, tak sa prosím úplne na nich neviaž. Nikto tu nieje navždy, všetko je len dočasné. A niet väčšej bolesti, ako prísť o milovanú osobu. Venovať svoj čas rodine je na nezaplatenie. Samozrejme priatelia sú tiež dôležití, ale nemáš navždy 15  a nemusia byť tvojou jedinou a prvoradou prioritou. Preto sa snaž čo najviac času tráviť práve s tými, ktorí to s tebou nikdy nevzdajú, nech je to s tebou ťažké akokoľvek, pretože práve rodina bude tá, čo ťa po celý život bude držať v kope. Prechádzky v prírode ťa vždy dobijú veľkou dávkou energie. Dopraj si ich vždy keď sa bude dať, alebo sa budeš cítiť vyčerpaná. Zostaň zamilovaná do kníh, ako tomu bolo od mala. Nedávaj prednosť nasilu filmom, len z toho dôvodu že to zaberie menej času. Samozrejme že chápem tvoju mániu v nakupovaní a ako každá žena túžiš dobre vyzerať a mať skvelý šatník, či botník. Ale si si naozaj istá, že potrebuješ 6 párov lodičiek v červenej farbe? 
Začni myslieť viac minimalistický. Najmä čo sa týka oblečenia. Sú to basic kúsky ktoré nikdy nič nepokazia a nikdy nevyjdu z módy, preto nebež okamžite do obchodov ako náhle uvidíš nejaký módny výstrelok ktorý potrvá tak 3 mesiace. 
S domácimi miláčikmi je život krajší. Dobre to vieš, mala si ich už niekoľko preto sa im snaž spríjemňovať život tak, ako oni tebe. A možno o pár rokov, nebudeš mať možnosť, či čas si zaobstarať domov nejakého psa, či mačku, tak aspoň vypomáhaj útulkom. Ale ak budeš naozaj tak časovo vyťažená, že nebudeš mať čas chodiť venčiť psíkov a podobne, posielaj im aspoň nejakú finančnú pomoc, ver že tam to potrebujú viac, ako ty potrebuješ nové okuliare či bižutériu. Nesúď, nikdy nevieš čo sa skrýva v danej osobe, či v probléme. To čo na prvý pohľad môže vyzerať pre teba hrôzostrašne, v konečnom dôsledku môže byť pre teba výhra. Pomáhaj, nikdy nevieš kedy budeš potrebovať pomôcť ty. Rob to čo ťa baví, takže pokojne daj výpoveď z práce, ktorá ťa nenapĺňa. Kúp si letenku a precestuj celý svet, pokiaľ to je to čo chceš. Toxickým osobám sa vyhýbaj vždy! Okrem nemožných rečí a pocitu menejcennosti ti naozaj nič nedajú. Vzťahy, priateľstvá, práca, to všetko by ti na tvári malo vyčarovať úsmev, nemalo by ti to pridávať vrásky. Takže ak to nieje to čo by si chcela aby to bolo, ak ti to nerobí radosť, nedáva dobrý pocit ukonči to. Skôr, ako to niekomu ublíži. 
A hlavne, ostaň verná sama sebe. Miluj sa s nedokonalosťami, s kilami navyše, s akné či s neupravenými vlasmi. Nesnaž sa nikdy prirovnať tkz. "ideálom krásy". Pretože tie neexistujú. Krásny môže byť  len ten, ktorý ostáva verný sám sebe s nedokonalosťami ktoré má. 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Štítky